„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) е създадена през 2013 година. Дружеството извършва дейност в областта на изкупуването и управлението на портфейли с просрочени задължения. Компанията е регистрирана в БНБ като небанкова финансова институция.

През последните години АКПЗ се утвърди като надежден партньор на финансови институции, ютилити компании и други юридически лица, като предлага качество, бързина и адекватни решения в процеса по изкупуване и събиране на вземания. Добрите практики за комуникация на АКПЗ печелят уважението на клиентите, с които компанията общува всеки ден.

Високият етичен стандарт, който всеки служител на АКПЗ спазва и прилага в ежедневните си работа при обслужване на клиенти, поставя компанията сред най-добре опериращите в колекторския бизнес дружества.Подходът към клиента е индивидуален и съобразен със спецификите на вземанията във всеки отделен пакет. Основните способи, които се използват за контакт с клиентите, са:

  • Телефонни обаждания
  • Информационни писма
  • Напомнителни покани
  • SMS-съобщения
  • Гласови съобщения чрез Agentless
  • Имейли

АКПЗ купува портфейли от вземания от различни индустрии. Клиентите на компанията са множество големи компании, опериращи на различни пазари.

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ е част от Management Financial Group (MFG). Групата обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на предоставянето на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. MFG управлява богато портфолио от успешни начинания в областта на потребителското кредитиране, финансирането на микро и малки предприятия, дигиталното кредитиране и други финансови бизнес модели.

Компаниите в MFG са работодател на над 7 700 служители и сътрудници в над 400 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.


Пазари/Дейност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) развива основната си дейност в България, но през месец септември 2018 г. компанията отвори и първия си офис извън пределите на страната в Румъния. Основната дейност и мисия на румънското дружество е да развива възможностите за един по-достъпен пазар в сферата на събиране на вземания в страната, като приложи всички утвърдени в България добри практики и ги адаптира към особеностите на местния пазар. Това е само първата крачка в изграждането на стабилна мрежа от офиси на компанията на територията на цяла Европа.


Корпоративно социална отговорност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) е социално отговорна компания, която подкрепя реализацията на благотворителни инициативи на партньори и контрагенти.

Ако имате идея за реализацията на благотворителна инициатива, която е ориентирана към подпомагане на деца в неравностойно положение, както и инициативи, свързани с поддържането и спасяването на човешки живот, не се колебайте да се свържете с АКПЗ на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
СертификатиКонтакти

Уважаеми клиенти, бихме искали да Ви информираме, че спазвайки добрите практики при защита на личните Ви данни, направихме изменения и допълнения в нашата Политика за поверителност, считано от 01.04.2020 г. Моля, да се запознаете с обновената ни Политика за поверителност в съответната секция на сайта ни.
Благодарим за успешното ни сътрудничество!

С уважение и отговорност,
„Агенция за контрол на просрочени задължения“ ЕООД