„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) е създадена през 2013 година. Дружеството извършва дейност в областта на изкупуването и управлението на портфейли с просрочени задължения. Компанията е регистрирана в БНБ като небанкова финансова институция.

През последните години АКПЗ се утвърди като надежден партньор на финансови институции, ютилити компании и други юридически лица, като предлага качество, бързина и адекватни решения в процеса по изкупуване и събиране на вземания. Добрите практики за комуникация на АКПЗ печелят уважението на клиентите, с които компанията общува всеки ден.

Високият етичен стандарт, който всеки служител на АКПЗ спазва и прилага в ежедневните си работа при обслужване на клиенти, поставя компанията сред най-добре опериращите в колекторския бизнес дружества.Подходът към клиента е индивидуален и съобразен със спецификите на вземанията във всеки отделен пакет. Основните способи, които се използват за контакт с клиентите, са:

  • Телефонни обаждания
  • Информационни писма
  • Напомнителни покани
  • SMS-съобщения
  • Имейли

АКПЗ купува портфейли от вземания от различни индустрии. Клиентите на компанията са множество големи компании, опериращи на различни пазари.

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ е част от Management Financial Group (MFG). Групата обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на предоставянето на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. MFG управлява богато портфолио от успешни начинания в областта на потребителското кредитиране, финансирането на микро и малки предприятия, дигиталното кредитиране и други финансови бизнес модели.

Компаниите в MFG са работодател на над 7 700 служители и сътрудници в над 400 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.


Пазари/Дейност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) развива основната си дейност в България, но през месец септември 2018 г. компанията отвори и първия си офис извън пределите на страната в Румъния. Основната дейност и мисия на румънското дружество е да развива възможностите за един по-достъпен пазар в сферата на събиране на вземания в страната, като приложи всички утвърдени в България добри практики и ги адаптира към особеностите на местния пазар. Това е само първата крачка в изграждането на стабилна мрежа от офиси на компанията на територията на цяла Европа.


Корпоративно социална отговорност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) е социално отговорна компания, която подкрепя реализацията на благотворителни инициативи на партньори и контрагенти.

През последните месеци АКПЗ успя да сбъдне една дълго планирана мечта – да подаде ръка на децата от дома на Фондация Защитено жилище „ЗАЕДНО“. Домът се намира в село Гурмазово, община Божурище, и в продължение на година осигурява подслон, храна и учебна и трудова квалификация на бивши възпитаници на домове за деца без родителска грижа, навършили 18 години. Учреждението съществува от 2008 година и разполага с чудесна база, в която децата правят първите си стъпки в живота след напускането на въпросните домовете. В началото на 2019 година АКПЗ допринесе към каузата, осигурявайки лично на място материални неща от първа необходимост.

Ако имате идея за реализацията на благотворителна инициатива, която е ориентирана към подпомагане на деца в неравностойно положение, както и инициативи, свързани с поддържането и спасяването на човешки живот, не се колебайте да се свържете с АКПЗ на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

СертификатиКонтакти