Национален телефон 0700 200 27 / без допълнително таксуване /

Често задавани въпроси - Длъжници

Ние сме търговско дружество, вписано в Търговския регистър на Република България. Като администратор на лични данни, компанията спазва разпоредбите на Общият регламент за защита на личните данни на физическите лица 679/2016 година ("GDPR") и Закона за защита на личните данни и подлежи на регулация от страна на Комисията за защита на личните данни, което гарантира на нашите партньори и клиенти спокойствие и сигурност, когато ни поверяват за обработка лични данни. Може да проверите легитимността на компанията и като се свържете с Вашия кредитор, който ще удостовери, че има сключен договор с нас.

Случаите, в които ние се свързваме с Вас, може да са няколко: - Договор между нас и Ваш кредитор за обслужване на просрочени задължения; - Договор между нас и компания, придобила Вашите вземания от Вашия кредитор; - Ние, въз основа на договор с Вашия кредитор, сме придобили Вашите вземания.

Агенция за контрол на просрочени задължения има право да изпрати до Вас покана, съдържаща информация за Вашето задължение на база на сключен договор между Вас и Вашия кредитор. В случай че е възникнало недоразумение и задължението Ви е изплатено или на този адрес вече не живее лицето, посочено в поканата, свържете се с нас на тел. 02/444 10 10 и споделете за случая, за да може да избегнем бъдещи недоразумения.

Когато подписвате договор с компания, в него Вие се съгласявате в случай на забава на плащане с Вас да се свърже компанията или неин представител. На база сключен договор между нас и компанията ние се явяваме като неин представител. Разговорите, които провеждат нашите колектори, винаги са в духа на добрия тон и единствената им цел е да разберат повода за неплащане на задълженията и да Ви помогнат да стабилизирате личните си финанси.

Най-добрата реакция от Ваша страна е да се свържете с нас както на тел. 02/444 10 10, така и на имейл – info@debtagency.bg. Ние ще Ви информираме за Вашето задължение и ще Ви дадем варианти за неговото погасяване. Доста често Ви даваме възможност за отсрочване или временно намаляване на вноските Ви по задължение. Ако не се свържете с нас, не бихте могли да използвате тези възможности и Вашето вземане може да премине в съдебна фаза, където разноските нарастват многократно.

Агенция за контрол на просрочени задължения спазва най-добрите практики при събиране на вземания, а освен това държи и на доброто си име в обществото. Нашата практика не е свързана с непрестанни съобщения и напомняне. След като вече сме се свързали с Вас или Вие сте ни се обадили или написали мейл и ние сме Ви уведомили за Вашето задължение, сме направили първата крачка към уреждане на отношенията Ви с нас. В случай че спрете да изпълнявате сключеното споразумение или не направите обещаните плащания, Агенция за контрол на просрочени задължения ще Ви уведоми за стартиране на съдебни действия срещу Вас и това ще бъде последният контакт от наша страна с Вас.

Преди срещу Вас да бъдат предприети съдебни действия, Вие вече сте вписан в Централен кредитен регистър към БНБ като некоректен платец. Това означава, че в бъдеще няма да може да ползвате кредити, да взимате стоки на изплащане и т.н., докато не покриете задълженията си. След като делото е приключило, то бива предадено на съдия-изпълнител, който може да запорира Вашето трудово възнаграждение, банковите Ви сметки, имуществото Ви, както и, в краен случай, да прибегне до неговото разпродаване на публичен търг. Нашата цел е да избегнете всички тези законови последствия и да уредите задълженията си доброволно.

Контакти

  • София, ул. Панайот Волов 29, ет. 3
  • Пловдив, ул. Цоко Каблешков 19, ет. 2, Офис 2А
  • Варна, бул. Владислав Варненчик 55, ет.4, Oфис 3
  • Румъния, Букурещ, сектор 5, бул. Тудор Владимиреску 22, сграда Грийн гейт офис, офис 526, регистър 02, ет. 5
  • +359 2 444 10 10
  • +359 2 554 41 90
  • info [at] debtagency.bg